Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ισορροπία! Ο μαγικός βηματισμός της Ενέργειας!





Τι είναι αλήθεια η ισορροπία;  

Η λέξη αυτή, μάλλον φέρνει στο μυαλό μας έναν ακροβάτη ισορροπιστή πάνω σε ένα σκοινί,   έναν ποδηλάτη,  ή έναν ζογκλέρ.  Σε κάθε περίπτωση,  η οθόνη του μυαλού συνδέεται με τις λέξεις,  σχηματίζοντας  σχετικές  εικόνες.

Αλλά,  ευτυχώς,  οι λέξεις και οι έννοιες που περικλείουν, έχουν μια ισχυρότερη δύναμη και αξία και αυτές ΕΙΝΑΙ στην δυναμική της Ενέργειας.   

Τι είναι όμως η δυναμική της Ενέργειας;   Όπως το αντιλαμβάνομαι,  είναι αυτό που μας διατηρεί εν ζωή, εμάς και ότι περιβάλλει τον Κόσμο.

Γιατί είναι σημαντική η Ισορροπία;   

Χωρίς αυτήν δεν μπορείς να διατηρήσεις τη δυναμική της Ενέργειας.   

Είναι γεγονός, ότι σήμερα έχουμε ανθρώπους πολύ ενεργητικούς εξωτερικά ή το αντίστροφο.  Παρατηρείται επίσης ιδιαίτερα στον χώρο  των εσωτερικών διδασκαλιών,  η τάση της εσωτερικής συσπείρωσης και της μη εκδήλωσης στο φυσικό πεδίο.    Η εσωτερική συσπείρωση είναι απαραίτητη για έναν ασκητή των πνευματικών πεδίων, αλλά αν η ενέργεια που δημιουργείται εκεί - γιατί με την σωστή άσκηση η ενέργεια αυτή αναπτύσσεται - δεν μετακινηθεί προς τα έξω,  τότε δεν έχουμε πραγματική ωφέλεια.

Μπορώ να το δω σαν ένα ποτήρι ή ένα μπολ,  το οποίο αρχίζει να γεμίζει όλο και  πιο πολύ.  Στο τέλος,  αν δεν υπάρχει ένας τρόπος μεταβίβασης του υλικού κάπου αλλού,  αυτό  θα αρχίσει να χύνεται, ή το χειρότερο να λιμνάσει και αυτό δεν είναι ένας έξυπνος τρόπος διαχείρισης της ενέργειας.

Βρισκόμαστε εδώ,  για να εκδηλώσουμε σε αυτό το πεδίο,  την ποιότητα της ενέργειας που φέρουμε και μπορούμε να προσλάβουμε.  Το να βιώνουμε τη ζωή αυτή με ισορροπία,  μας οδηγεί στο να γίνουμε δημιουργικοί,  επικοινωνιακοί και εξελίξιμοι.     Μοιάζει λίγο με τη λειτουργία της καρδιάς μας, όπως και με τη λειτουργία της αναπνοής,  μέσα και έξω.

Αν παρατηρήσουμε τους ανθρώπους όταν ασκούνται στο Tai Chi,  θα δούμε το σώμα τους να κινείται συνεχώς πάνω στην εκπληκτική  ροή της ισορροπίας,  με αντίθετες ροπές κίνησης στα πόδια και τα χέρια,  κρατώντας σταθερό τον άξονα της σπονδυλικής στήλης.   Το Tai Chi είναι ένας εξαιρετικός κινητικός διαλογισμός και άσκηση πάνω στην ισορροπία της ενέργειας. 

Όλη αυτή η εργασία που κάνουμε στα εσωτερικά πεδία,  χρειάζεται να εκδηλωθεί στον κόσμο.  Με την εκδήλωσή της,  η ψυχική μας ενέργεια επίσης ωφελείται. 

Λέω λοιπόν,  εκφραστείτε,  μιλήστε,  κινηθείτε,  πράξτε,  τολμήστε ακόμη και να συγκρουστείτε,  αναθεωρείστε.

Αυτός ο Κόσμος είναι από εμάς για εμάς,  είμαστε συνδημιουργοί.  Χρειαζόμαστε την ισορροπία στη διαχείριση της ενέργειάς μας.  Πότε θα συσπειρωθώ,  πότε θα εκδηλωθώ,  πότε θα δράσω.

Αν ο Κόσμος όπως τον φτιάξαμε δεν μας αρέσει,  μπορούμε να τον αλλάξουμε.   Η ισορροπία είναι ο σοφός δείκτης της δράσης, τη μη δράσης.  Είμαστε εδώ και είναι σημαντικό να το δηλώνουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...