Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Δράση - Μη δράση - Επίδραση!

 



Καθώς η εσωτερική ζωή αναπτύσσεται,  η συνείδησή μας αναπτύσσεται επίσης και μπορούμε να κατανοήσουμε τις ενέργειες που μας οδηγούν άλλοτε στη δράση και άλλοτε στη μη-δράση.

Πριν από κάθε δράση στον εξωτερικό κόσμο,  ένα ενεργειακό πεδίο νοητικών και συναισθηματικών δυνάμεων δρα στον εσωτερικό μας κόσμο.  

Καθώς μεγαλώνουμε,  η αντίληψή μας επίσης αναπτύσσεται.  Μπορούμε να φιλτράρουμε τις εξωτερικές επιρροές και τις προβολές του εγώ και να επιλέξουμε πώς και με ποιόν τρόπο θα δράσουμε.   

Από την παιδική και τη νεανική ηλικία,  που την καθορίζει περισσότερο η ορμή και επιθυμία της δράσης,  η ηλικία της ωριμότητας  συγκεντρώνει τις περισσότερες προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να δεχθεί την κατάσταση της μη-δράσης,  αποκομίζοντας οφέλη.

Τότε η κατάσταση της μη-δράσης,  αρχίζει να γίνεται μία κατάσταση αποδοχής και στον εσωτερικό μας κόσμο.     Πιστεύω,  πως κάθε άνθρωπος στη ζωή του,  έχει περάσει και θα περάσει και πάλι,  αυτή την κατάσταση της μη- δράσης,  όπου άσχετα με την εικόνα του προς τα έξω,  δηλαδή πως φαίνεται η ζωή του στους άλλους,  θα βιώσει τον μοναχικό δρόμο της επαφής με τον εαυτό του.  Είτε μέσα από γεγονότα που θα τον οδηγήσουν εκεί,  είτε μέσα από προκλήσεις που έχουν δρομολογηθεί για την ανέλιξή του,    κάθε άνθρωπος,  θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον εαυτό του,  σε αυτή την κατάσταση της μη-δράσης. 

Η κατάσταση της μη-δράσης,  είναι ένα προσωπικό βίωμα.  Γι' αυτό μπορούμε να την ορίσουμε ως έναν "ιερό χώρο",  όπου ο καθένας μας δίνει τις μάχες του,  περπατά σε άγνωστους τόπους,  βιώνει την "σιωπή" του, αποδέχεται τις απώλειές του και δέχεται τις ευλογίες του.   Η μη-δράση,  είναι ένα πεδίο γέννησης νέων ενεργειών που θα καθορίσουν τις επόμενες δράσεις μας,  αλλά το κυριότερο αφορά την προσωπική μας αλλαγή και μεταμόρφωση, που θα μας οδηγήσει στο επόμενο στάδιο,  αυτό της επίδρασης.

Για να γνωρίσεις,  πρέπει πρώτα να βιώσεις.  Αυτό το πεδίο της μη-δράσης,  είναι ουσιαστικά το πεδίο του βιώματος.   Κατανοώντας αυτά που μας συμβαίνουν ή μας έχουν συμβεί,  μπορούμε  να ενεργήσουμε με πολύ καλύτερο τρόπο στη ζωή μας.   Κι εδώ δεν έχει σημασία ποια είναι η ζωή σου και η προσωπικότητά σου,  πόσο έχεις εντρυφήσει σε θέματα πνευματικά ή όχι,  αλλά πόσο η καρδιά και ο νους έχουν καταφέρει να ανέλθουν σε πεδίο από αυτό που ήταν πριν.  

Η επίδραση λοιπόν,  μπορεί έτσι να γίνει ένα έργο αγάπης και βοήθειας,  στον εαυτό μας και στους γύρω μας,  εφόσον όλο αυτό που βιώσαμε στην κατάσταση της μη-δράσης,  έφερε θετικά αποτελέσματα.   Η επίδραση αυτή μπορεί να φέρει επίσης τέτοια δυναμική,  που να μην χρειάζεται να εκδηλωθεί στον εξωτερικό κόσμο,  αλλά να επιδρά από τον εσωτερικό πυρήνα μας.   Θα γίνει βέβαια κάποια στιγμή εμφανής μέσα από τον λόγο και τις πράξεις μας.   

Καθώς οι ενέργειες στη Γαία ανελίσσονται,  οτιδήποτε ζει και υποστηρίζεται από αυτήν,  ανελίσσεται επίσης.   Η εσωτερική μας στάση προς αυτήν,  τους συνανθρώπους, τα ζώα,  τα δέντρα και τα άλλα όντα και τα στοιχεία της,  μπορούν να δέχονται  πλέον την δική μας επίδραση.

Ζούμε μία μεγάλη πρόκληση και βρισκόμαστε τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό πεδίο,  σε μία κατάσταση μη-δράσης.  Από αυτήν την κατάσταση,  ελπίζω και εύχομαι να επι-δράσουμε από ένα ανώτερο πεδίο από αυτό που βιώνουμε τώρα,   δημιουργώντας αυτό το ανώτερο πεδίο που θα καταφέρουμε να εγκαθιδρύσουμε μέσα μας. 

Σας αφιερώνω φίλες και φίλοι,  αυτό το ποίημα που περιέχεται στην ποιητική συλλογή μου "Ξεχασμένα φτερά", με τίτλο το "Περιβόλι της καρδιάς".


Το περιβόλι της καρδιάς

 

Άνοιξε σου λέω

Άνοιξε περιβόλι

Αν έχεις ωραία για βρώση φρούτα

και λουλούδια στα χρώματα του τόξου τ’ Ουρανού

σαν έχεις λεμονανθούς ν’ ανεμίζουν στα όνειρα

άνοιξε περιβόλι.

Μιαν ελιά να 'χεις και φθάνει

θα έρχεται μαζί της κι η Θεά!

Αχ! περιβολάκι της καρδιάς

Αν λειώσαν τα ξερά

και τ’ αγκάθια μαλάκωσαν

απ’ της βροχής το νερό το αθάνατο

άνοιξε σου λέω.

Τόσα αρώματα που έχεις και γιατρικά

πως οι Θεοί για σένα μονάχα νομίζεις τα ’δωσαν;

Αμβροσία Ψυχής

και νέκταρ της Γαίας!

Αντίδωρο να κοινωνάς

Μια χαρά μοιρασμένη

στου Ήλιου τα μερτικά

που τόσα χρόνια περιμένει!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...