Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Το δώρο του Ρέικι - Η Σύνδεση και η Δύναμις

Το δώρο του Ρέικι
Η Σύνδεση και η Δύναμις

Το Ρέικι είναι πλέον γνωστό σε όλη την Ελλάδα και τον Κόσμο. Από το βασικό πυρήνα του το USUI SHIKI RYOHO, εμπνεύστηκαν και γεννήθηκαν και άλλα συστήματα Ρέικι και πιθανά στο μέλλον να έχουμε και άλλα. Η ουσία του Ρέικι όμως, δεν βρίσκεται τόσο στα συστήματα, αν και προσωπικά έχω μυηθεί και λειτουργώ στο USUI Ρέικι και επικουρικά στο Angelic, όσο στην ενέργεια που ωθεί τον άνθρωπο που δέχεται Ρέικι και ακόμα περισσότερο τον μυημένο, να συνδεθεί με τον εαυτό του. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσω τη διαδικασία του Ρέικι, είτε με την τοποθέτηση των χεριών πάνω μου, είτε με την εργασία των συμβόλων νοερά, είναι σαν να βυθίζομαι στον εαυτό μου. Πόσο σημαντικό είναι αυτό; Είναι πάρα πολύ σημαντικό. 

Η καθημερινότητα με τις απαιτήσεις της, μας ωθεί στο να ενεργούμε σχεδόν ερήμην του εαυτού μας. Η δουλειά, η οικογένεια, οι υποχρεώσεις – όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή εποχή- μας απομακρύνουν όλο και πιο πολύ από τον κύριο της ζωής μας, τον Εαυτό μας. Στη θέση αυτή, σταδιακά παίρνουν τα σκήπτρα οι εξωτερικές εξουσίες με τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις. Αυτό μας οδηγεί στην απομάκρυνση από τον εαυτό μας και σαν αποτέλεσμα έχουμε τη δυσαρέσκειά του και ότι ακολουθεί σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Σε μια στιγμή ηρεμίας, ας αναρωτηθούμε πόσο έχουμε αποξενωθεί από τον εαυτό μας, όχι αυτόν που βλέπουμε ως εικόνα, αυτόν που έχουμε συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε μέσα στα κοινωνικά πλαίσια, αλλά αυτόν που είναι ΕΝΤΟΣ μας.

Κάνοντας αυτή τη σύνδεση μέσα από το Ρέικι, ενισχύω τη Δύναμη της συνείδησής μου, εν-δυναμώνομαι στην επαφή με τις αληθινές δυνάμεις και παραδίνω κάθε νοητική αμφιβολία και ανησυχία σε αυτές.
Αυτή είναι η πρώτη δυναμική του Ρέικι, η σύνδεση με τον Εαυτό μας, που δονείται με την ενέργεια του Ρέικι. Η ενέργεια του Ρέικι, όπως είναι γνωστό, είναι η Συμπαντική ενέργεια, είναι η ενέργεια που ρέει από την Θεϊκή Πηγή και φιλτράρεται μέσα από ένα ιδιαίτερο ενεργειακό πεδίο. 

Καλλιεργώντας συνεχώς αυτή την σύνδεση μέσα μας με την ενέργεια του Ρέικι, συνδεόμαστε με τον Ανώτερο Εαυτό μας και το πεδίο του. Από αυτό το πεδίο, πηγάζουν όλες οι αγαθές δυνάμεις που άρχουν τα πεδία της ύπαρξης και της ζωής. Η Δύναμις του αγαθού. Η εμπιστοσύνη, η θεραπεία, η αγάπη.
Για όσους ασχολούνται συνδέοντας με την ενέργεια του Ρέικι και άλλους ανθρώπους, είτε ως λειτουργοί του Ρέικι, είτε ως διδάσκαλοι, γίνεται επίσης συνειδητή η ενότητα της ύπαρξης και της ζωής, το ενοποιημένο πεδίο. Το να αναγνωρίσουμε και να θυμηθούμε αυτό το πεδίο του ΕΝΟΣ, είναι η ουσιαστική θεραπεία μας, η αποδοχή του εαυτού μας και επομένως η αποδοχή όλων όσων υπάρχουν.
Η σύνδεση θεραπεύει την αποκοπή.
Η δύναμη αποκαθιστά την αποδοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...