Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Κάθαρσις, πριν το άλμα σε μια νέα ζωή!

 



Για να επέλθει η θεραπεία,  είναι ανάγκη να προηγηθεί η κάθαρση.   Για να ανακαινιστεί επίσης ένας χώρος,  απαιτείται το καθάρισμά του.   Για να ανανεωθεί  το οτιδήποτε,  χρειάζεται η επιλογή του τι θα κρατήσεις και τι θα πετάξεις.

Καθώς το σημαντικό δεν είναι τόσο η αλλαγή του Χρόνου,  όσο η αλλαγή του τρόπου ζωής και πορείας της ανθρωπότητας,  η κάθαρση είναι μία κατάσταση την οποία θα αντιμετωπίσουμε άμεσα,  σε μικρή και σε μεγάλη κλίμακα.  Δεν μπορούμε βέβαια να επιδράσουμε πάνω στις ενέργειες που θα λειτουργήσουν για την κάθαρση του πλανήτη, αλλά μπορούμε να κάνουμε τη δική μας προσωπική κάθαρση.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον Κόσμο,  αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας.  Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανθρωπότητα,  δεν είναι πλέον μεταβατική,  αλλά οριακή.   Αυτό σημαίνει,  ότι ή θα κάνουμε το άλμα σε μια νέα ζωή,  ή θα συνεχίσουμε να ζούμε στα παλιά μοτίβα,  τα οποία όμως βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Πριν επιλέξουμε όμως τα νέα στοιχεία που θα βάλουμε στη ζωή μας,  σαν σκέψη και δράση και το κυριότερο σαν δημιουργία,  πρέπει να πετάξουμε ότι δεν μας είναι πλέον χρήσιμο και ωφέλιμο.    Ας διαλογιστούμε,  ας τολμήσουμε και κυρίως ας προετοιμαστούμε, καθώς η κάθαρση που έρχεται θα είναι ισχυρή και οι προκλήσεις που θα δεχθούμε μεγάλες.

Αυτός που είναι καλά προετοιμασμένος, είναι αυτός που θα έχει καθαρίσει καλά την "οικία" του,  θα  πετάξει ότι σκουριασμένο και βρώμικο,  θα καθαιρέσει ψευδαισθήσεις και εξαρτήσεις,  θα τολμήσει να ανοίξει τα παράθυρα στο Φως.  

Ας διαλογιστούμε πάνω σε όλα αυτά,  τη ζωή μας, τις σχέσεις, τις πεποιθήσεις και τις επιλογές μας.   Ζω;  αλλά πώς ζω;  Θα ζήσω;  Αλλά πώς θα ζήσω;

Ίσως η μεγαλύτερη σύγκρουση δεν θα είναι αυτή που θα συμβεί έξω από εμάς, αλλά μέσα μας.   Ίσως το μεγαλύτερο θάρρος να είναι αυτό που απαιτείται να δούμε στο φως την "οικία" μας.   Δεν γίνεται όμως διαφορετικά.    Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς την κάθαρση.    Όλοι οι λαοί από αρχαιοτάτων χρόνων το ήξεραν αυτό.   Δεν υπάρχει θεραπεία χωρίς την κάθαρση,  δεν υπάρχει καινούργιο και γιορτή και τιμή,  χωρίς την κάθαρση.

Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία της κάθαρσης,  ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι.  Τι χρειάζεται για να πετύχουμε την κάθαρση;     Πίστη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...