Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

H Ιερή οντότητα του Νερού!



                Ζούμε σε ένα πλανήτη, που κατακλύζεται κατά τα 2/3 από το στοιχείο του Νερού.    Σε μια ανάλογη αντιστοιχία,  τα κύτταρα  του φυσικού μας σώματος,  περιέχουν το  ίδιο στοιχείο.     Χωρίς το νερό,  η επιβίωσή μας  είναι αδύνατη.

Δεν είναι τυχαίο πως το στοιχείο του νερού,  αντιπροσωπεύει ένα από τα πέντε στοιχεία στον Ταοϊσμό (Μέταλλο, Νερό, Ξύλο, Φωτιά, Γη),  όπου και αντιστοιχεί με τη ζωή στην πρωταρχική της μορφή,  δηλαδή τον  σπόρο.   Είναι το στοιχείο μέσα στο οποίο το Πνεύμα (Μέταλλο),  αναπτύσσει την πρώτη του εκδήλωση, ως ζωή.     Είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζεται από αρμονία και  κίνηση  (Τα πάντα ρει).   Αντιπροσωπεύει την παιδική ηλικία και την αθωότητα και συμβάλει στη θεραπεία των συναισθημάτων μας.  

Είμαστε επομένως,  ως μία εκδήλωση της ζωής,  βαθιά συνδεδεμένοι με το στοιχείο του νερού και αυτή η σύνδεση εκφράστηκε και εκφράζεται ως  εσωτερική γνώση,  σε όλους του αρχαίους  λαούς  και τα τελετουργικά τους.    Στις τελετές εξαγνισμού,   είναι γνώριμο σε εμάς ως «αγιασμός», στις  τελετές  ιερών μυστηρίων (βάπτιση)  και σε τελετές μύησης .    Πολλές φορές έχουμε δει  λαούς  των Ανατολικών χωρών (Ιαπωνία),   να διαλογίζονται κάτω από καταρράκτες.      Τα αρνητικά ιόντα που δημιουργεί ένας καταρράκτης,  προκαλούν μεγάλη κάθαρση,   δύναμη και αναζωογόνηση και είναι γνωστό ότι τα αρνητικά ιόντα ευεργετούν τον οργανισμό μας, αντίθετα με τα θετικά.  

Η αλήθεια είναι,  ότι ζούμε όμως σε ένα μολυσμένο περιβάλλον,  ιδιαίτερα στις πόλεις  και επομένως και το νερό,  δεν είναι καθαρό.    Αυτό απέδειξε μέσω πειραμάτων ο Dr. Masaru Emoto  που παρουσιάζει με εκπληκτικές φωτογραφίες στο βιβλίο του «Το μυστικό μήνυμα του νερού».    Μπορούμε να δούμε στο βιβλίο του φωτογραφίες  από κρυσταλλωμένο νερό και να παρατηρήσουμε την μεταβολή τους,  μετά από ηχητική επίδραση (λέξεις ή μουσική), ακόμα και σκέψεις.
Επομένως,   το νερό είναι μία Οντότητα.   Είναι μία ιερή οντότητα,  που διαρκώς μεταβάλλεται  γύρω μας και μέσα μας και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το επηρεάζουμε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Στη φυσική του κατάσταση,  αυτής της καθαρότητας και της αρμονίας,  που παρατηρείται στη Φύση,   το νερό είναι Μέγας Θεραπευτής!   Αλλά με την επίδραση των ανθρώπων και του  τρόπου ζωής,  το νερό χάνει τη δύναμη και την καθαρότητά του.   Η φύση μας καλεί διαρκώς να αποκαταστήσουμε την ιερή της δομή και γεωμετρία,  μας  υπενθυμίζει επίσης διαρκώς με τον τρόπο της,  πως κάθε δική μας παρεμβολή και παραβίαση των νόμων της,  θα γυρίζει και πάνω μας  με τα ανάλογα αποτελέσματα,  επειδή κι εμείς είμαστε ένα δικό της κομμάτι.
Ο  Dr. Emoto γράφει στο βιβλίο του: « Οι δονήσεις της μουσικής και των λέξεων, που μεταφέρονται μέσω του αέρα, επηρεάζουν το νερό περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο. »

Αυτό που σκέφτομαι κάθε φορά που καθαρίζω το χώρο μου με νερό,   είναι ότι το νερό είναι  Ιερό,  είναι το πεδίο μέσα στο οποίο  αναπτύσσεται και εξελίσσεται η ζωή (μήτρα) και είμαστε αναγκασμένοι να το προστατέψουμε και να το σεβαστούμε,  διαφορετικά δεν θα επιβιώσουμε.    

Από το βιβλίο της Ντένις Λιν «Ιερός Χώρος»  εκδόσεις  ΚΕΔΡΟΣ,    ένα απόσπασμα για να φορτίσετε το νερό στον Ήλιο:

Hλιακά φορτισμένο νερό
Βάλτε το νερό που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε για την τελετή σας σε ένα μπωλ. Ένα κεραμεικό  ή  γυάλινο μπωλ είναι καλύτερο από ένα μεταλλικό, εκτός κι αν έχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο σκοπό για να εμποτίσετε τα νερό με την ενέργεια του μετάλλου – για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε ένα χάλκινο μπωλ, ίσως επιθυμείτε να εμποτίσετε το νερό με την ενέργεια του χαλκού.   Αφήστε το μπωλ στο ηλιόφως για να διαποτιστεί με τις θεραπευτικές ιδιότητες της ηλιακής ενέργειας.  Πρέπει να αφήσετε το μπωλ στο ύπαιθρο και όχι απλώς δίπλα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο.  Συνήθως τρεις ώρες είναι αρκετές για να φορτιστεί το νερό ηλιακά.  Το εκτεθειμένο στον ήλιο νερό έχει μια εξωστρεφή πληθωρική ενέργεια γιανγκ και είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε σκοτεινά δωμάτια ή σε δωμάτια που δίνουν την αίσθηση ότι έχουν σκοτεινή ή βαριά ενέργεια.  Είναι επίσης καλό να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτιο στο οποίο υπάρχει άρρωστος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...