Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η Αλχημεία ενός βιβλίου!





Tα βιβλία μοιάζουν με εμάς.  Ναι!  Έχουν ένα υλικό σώμα, ένα μέγεθος και  κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά,  όπως εμείς,  αλλά το περιεχόμενο τους,  είναι άυλο. 
Είναι λόγος μεταφρασμένος σε  σκέψεις και συναισθήματα, δηλαδή   ενέργεια.    
Ενέργεια είμαστε κι εμείς,   με ότι μας δημιουργεί και μας αναπτύσσει.   Γι’ αυτό μπορούμε να συναντηθούμε με την ενέργεια ενός βιβλίου είτε σαν συγγραφείς,  είτε σαν αναγνώστες.    Για να προκύψει,  αν προκύψει και στο βαθμό που δύναται, η μετουσίωση της ενέργειας μέσα από την αλχημεία.     

Η ιερή αλχημεία ενός βιβλίου,   ξεκινά από τη στιγμή εκείνη που ο συγγραφέας θα συνδεθεί με την πηγή του έργου του και «ουρανοκατέβατες»  οι Ιδέες θα γειωθούν σαν σκέψεις ή εικόνες  μέσα στο μυαλό του.    Είναι μια σχέση αυτή,  μια σχέση αληθινή  όπως οι σχέσεις που έχουμε με τους άλλους ανθρώπους.    Είναι αυτός ο ΣΥΝ που συνδέεται μαζί μας  και μεταφέρει το δυναμικό του σε εμάς,  με την εντολή:  ΓΡΑΨΕ.    Ένας επιτακτικός ρυθμός και δόνηση,  που σε ωθεί να παρατήσεις οτιδήποτε άλλο κάνεις για να γράψεις.    Δεν χρειάζεται τόση σκέψη,   αν ακολουθήσεις τη δόνηση της «καρδιάς».    Η σκέψη έρχεται λίγο μετά για να συνθέσει και να αποδώσει καλύτερα αυτές τις δονήσεις.   Την ΕΝ-ΠΝΕΥΣΗ.

Το βιβλίο,   αυτό το υλικό και άυλο σώμα, που συνδέει χωρίς να χρειάζονται υλικά σώματα,  τον συγγραφέα με τον αναγνώστη.   Μια σχέση ερωτική.   Όταν υπάρχει,  σε συνεπαίρνει και σε απορροφά στον δικό του κόσμο.   Επειδή δεν υπάρχει εικόνα,  παρά μόνο στα παραμύθια για να εμπνέουν τον κόσμο των παιδιών,   ο αναγνώστης δημιουργεί έναν καινούργιο κόσμο,  εντελώς δικό του.    

Η ιερή αλχημεία ενός βιβλίου,   είναι απεριόριστη,  όπως ακριβώς είναι η Ενέργεια.    Δεν υπάρχει τόπος και χρόνος.   Μπορείς να συνδεθείς μαζί του όποτε θέλεις,  υπάρχει δε περίπτωση να σε συναντήσει πρώτα αυτό!   Γιατί, μην ξεχνάμε πως τα βιβλία είναι μαγικά  πλάσματα.   Όχι πράγματα, γιατί τα πράγματα δεν έχουν μεγάλο δυναμικό ενέργειας. 

Μπορούν να μετατρέπουν κάθε απλό μέταλλο σε χρυσό,  όπως η Aλχημεία.     

Μπορούν να μας συνδέουν πέρα από το τόπο και το χρόνο,  όπως αληθινά είμαστε.

Καλή Κυριακή, με καλό διάβασμα και γράψιμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...