Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ο Λόγος της Kαρδιάς!






Πολλές οι σχολές και οι δάσκαλοι που τις αντιπροσωπεύουν και στην εποχή μας,  δυστυχώς, μεγάλος ο αχταρμάς και τα «καινούργια» εμπνευσμένα συστήματα που προωθούνται,  τις πιο πολλές φορές έναντι σοβαρών χρηματικών ποσών και το κυριότερο με εντολή δέσμευσης και χειραγώγησης.

Το ζητούμενο είναι από όλους τους αναζητητές μια αλλαγή, μια θετική αλλαγή.
Το ερώτημα είναι πώς θα γίνει εφικτή.

Χάος σχεδόν επικρατεί στους δρόμους της εσωτερικής και φιλοσοφικής αναζήτησης.   Είναι φαίνεται τόσο δύσκολο να ξεφύγουμε από τους γνωστούς κανόνες της ύλης,  που καταλήγουμε πάντα να δημιουργούμε προϊόντα που αναζητούν τους καταναλωτές τους.

Καταλήγουμε, γιατί αρχικά οι διδασκαλίες και οι αναζητητές τους,  οι μαθητές και οι δάσκαλοι,   οδηγούνται από αγνές προθέσεις και οράματα.

Από την άλλη,  δεν μπορεί ένας δρόμος να μείνει αμετακίνητος στην αρχικές παραδόσεις του, χωρίς να εξελιχθεί και να ανανεωθεί,  γιατί αυτό οδηγεί σε βέβαιο θάνατο.    Απαιτεί όμως την επιβίωση των αξιών του.   Αν οι αξίες παραμένουν ζωντανές,  αυτό που  εξελίσσεται πατά πάνω σε γερές βάσεις,  άρα έχει δύναμη και ισχύ και έχει αξία.

Ο αναζητητής θα βρεθεί κάποια στιγμή αντιμέτωπος, ακόμα και με τη διάσπαση της αρχικής ιδέας.  Ένας Χριστός,  πόσοι Χριστοί;  Ποιός είναι ο αληθινός;    

Όλοι έχουν τις απόψεις τους και  τις  «αποδείξεις» τους για την αλήθεια,  αλλά αν τις εξετάσεις με τον απλό επιστημονικό τρόπο, πρόκειται περί ερμηνειών άλλων αξιών  και αξιωμάτων και  όχι αποδείξεων.     Δυστυχώς,   πολλές φορές είναι τόσο καλά κατασκευασμένες αυτές οι «αλήθειες»,  που χρειάζεται χρόνος και θέληση για να τις αναγνωρίσεις.  

Αλλά,  ο αναζητητής δεν μπορεί παρά να περάσει από πολλά μονοπάτια και να προσεγγίσει πολλές απόψεις και ιδέες,  ακόμα και «κατασκευασμένες».   Είναι αναπόφευκτο.

Πέρα όμως από τη λογική,  που πολλές φορές μας διασώζει,  υπάρχει ένας πολύ ανώτερος οδηγός  και αληθινά αξιόπιστος, τον οποίο μπορείτε να εμπιστεύεστε και να ακολουθείτε.  Ο Λόγος της καρδιάς!

Αυτός ο θαυμάσιος πλοηγός,  η ανώτερη ύπαρξή μας,  ο ανώτερος εαυτός μας,  ο Λόγος ο Θείος!   

Στα σκοτεινά μονοπάτια αυτής της χρονικής στιγμής,  που το σκοτάδι μεταμφιέζεται σε φως για να παίξει την τελευταία του πράξη  πάνω στη σκηνή της Γαίας,   ακολουθείστε τον Λόγο της καρδιάς σας. 

Μείνετε για λίγο μακριά από κάθε επίδραση,  μείνετε μόνοι και σε γαλήνη.   Δώστε χώρο γύρω από τον εαυτό σας και ακούστε αυτή τη φωνή,  το Λόγο της καρδιάς σας.  

Αν αυτός ο Λόγος,  σας οδηγεί να αφήσετε πεποιθήσεις,  ιδέες, πρακτικές και διδασκαλίες, ή σχέσεις,  κάντε το.    Είτε γιατί επιτέλεσαν το σκοπό τους,  είτε γιατί δεν είναι κατάλληλες για εσάς,   ακολουθείστε με εμπιστοσύνη τις οδηγίες Του!

Αν είστε δάσκαλος ή θεραπευτής,   δεχθείτε με χαρά την εξέλιξη αυτών των ανθρώπων που μπορούν να πορευτούν πλέον χωρίς τη βοήθειά σας.   Αυτό σημαίνει ότι κάνατε καλό έργο.

Αν όχι,  πρέπει να επανεξετάσετε σε κάθε περίπτωση,  γιατί βρίσκεστε εκεί που βρίσκεστε.   Ποιες είναι οι ανάγκες σας και πώς τις καλύπτετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...