Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Eίμαι ένα δέντρο! Διαλογισμός

 



Βρείτε ένα μέρος κατάλληλο για να διαλογιστείτε.  Σε αυτό το μέρος,  που νοιώθετε άνετα με τον εαυτό σας,  σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας λίγο ανοικτά,  για καλή ισορροπία και τα γόνατα ελαφρά λυγισμένα. Κλείστε ή μισοκλείστε τα μάτια.  Τα χέρια πέφτουν χαλαρά από τους ώμους.  Νοιώστε ότι το σώμα σας είναι σε άνετη και φυσική θέση.  Αναπνέετε φυσικά και έρχεστε σε επαφή με όλο σας το σώμα.  Όπου υπάρχει ένταση,  στέλνετε  νοερά την αναπνοή σας,  μέχρι να χαλαρώσετε.

Τώρα αρχίστε να νοιώθετε την προέκταση των ποδιών σας στο έδαφος.  Πείτε νοερά :  ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ.   Ξανά:  ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ,  μέχρι η εικόνα ενός δέντρου να σχηματιστεί στο μυαλό σας.     Αν παραμένει η εικόνα του ισχυρή,  παρατηρείστε το.  Συγκρατείστε το σχήμα,  το ύψος,  το αν σας είναι γνώριμο ή το αντίθετο,  το χρώμα του.   

Καθώς βγαίνετε από την εικόνα του δέντρου,  αρχίστε να γίνεστε αυτό.   Δείτε τις ρίζες σας.  Τα πόδια σας ριζώνονται και διακλαδίζονται μέσα στο έδαφος.  Δείτε το έδαφος.  Πώς είναι το έδαφος που ριζώνονται;   Τώρα παρατηρείστε τις ουσίες που τραβούν οι ρίζες σας,  μέσα από αυτό.   Υπάρχει αρκετό νερό,  πλούσια θρεπτικά στοιχεία;   

Οραματιστείτε τώρα ότι οι ρίζες σας τραβούν καθαρό νερό.  Το νερό αυτό ανεβαίνει προς τον κορμό μας,  τρέφοντας και αναζωογονώντας  το σώμα σας.   Μείνετε σε αυτή τη διαδικασία θρέψης για λίγο,  μέχρι να νοιώσετε τα πόδια και τον κορμό σας να γεμίζουν με ενέργεια και δύναμη.  Απολαύστε τη διαδικασία.  Αναπνεύστε βαθιά αν το χρειάζεστε και για όσο θέλετε.  Νοιώστε τη δύναμη της ενέργειας αυτής,  το καθαρού νερού,  να σας ενδυναμώνει με τα στοιχεία του.  

Προωθείστε τώρα αυτή τη θρεπτική ενέργεια προς τα πάνω,  στα χέρια,  το λαιμό και το κεφάλι σας.  Σηκώστε τα χέρια αργά και φυσικά προς τα πάνω,  όσο ψηλά νοιώθετε άνετα.  Κρατήστε τα ανοικτά λίγο πιό έξω και πάνω από το ύψος των ώμων.  Συνεχίζετε να τραβάτε καθαρό, διαυγές νερό από τις ρίζες σας,  που ανεβαίνει από τα πόδια σας στον κορμό,  και φθάνει μέχρι τις άκρες των δακτύλων των χεριών σας,  και το κεφάλι σας.   Πιθανά τα χέρια σας τώρα ή ακόμα και το κεφάλι σας να αρχίσουν να κινούνται.   Η κίνησή τους είναι αβίαστη,  αλλά αν θέλετε να κινηθείτε εκούσια,  κάντε το.   Αφήστε την κίνηση να εξελιχθεί σαν ένας απαλός χορός στον αιθερικό καμβά που σας περιβάλλει.   Νοιώστε την κίνηση  του σώματός σας.    Νοιώστε την κίνηση του νερού και της δυνατής καθαρής  και θρεπτικής του ενέργειας σε κάθε σας κύτταρο.  

Το σώμα κινείται,  χωρίς την μετακίνηση των πελμάτων.    Στριφογυρίστε τα χέρια γύρω από τον κορμό,  πάνω και κάτω,  αφήστε τους καρπούς των χεριών να λικνιστούν, νοιώστε την ενέργεια μέχρι τα ακροδάχτυλα.

Ενώ η ενέργεια του νερού σας θρέφει,  γυρίστε τις παλάμες προς το πάνω, πρώτα μπροστά στο σημείο της καρδιάς και εισπνεύστε φυσικά και βαθιά.   Οι παλάμες σας είναι γεμάτες ζωτική ενέργεια.  Αφήστε αυτή την ενέργεια να γεμίσει τις παλάμες σας και να πλημυρίσει το σημείο της καρδιάς,  του λαιμού και των ώμων.  Μείνετε για όσο χρειάζεστε.

Τα χέρια μεταφέρονται τώρα πάλι προς τα πάνω,  με τις παλάμες ανεστραμμένες.    Η ενέργεια παραμένει μέσα στις παλάμες σας και εμπλουτίζεται από σταγόνες νερού που πέφτουν από ένα μεγάλο λευκό σύννεφο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας.  Δροσερές,   απαλές, κρυστάλλινες σταγόνες νερού,  πέφτουν μέσα στις παλάμες σας, πέφτουν στο κεφάλι σας,  το λαιμό και  πάνω στο στήθος σας και το κέντρο της καρδιάς σας.  Ανεβοκατεβάστε τα χέρια σας για όσο θέλετε από το σημείο της καρδιάς,  πάνω από το κεφάλι σας,  και νοιώστε την ενέργεια που μεταφέρεται στα δύο σημεία.    

Νοιώστε την ενέργεια του νερού που τραβούν οι ρίζες σας και την ενέργεια του νερού που έρχεται από το σύννεφο,  να σας γεμίζουν και να σας θρέφουν, νοιώστε τη ροή τους. 

Όταν θελήσετε,  επανέλθετε στην αρχική σας θέση,  κατεβάζοντας τα χέρια σας,  μένετε για λίγο παρατηρώντας την αναπνοή και ανοίγετε τα μάτια σας.  

Καταγράψτε την εικόνα του δέντρου,  αν υπήρξε τέτοια,  και ζωγραφίστε τη.   Καταγράψτε οτιδήποτε άλλο σας έκανε εντύπωση ή δεχθήκατε ως πληροφορία και διαλογιστείτε σχετικά. Σημειώστε σημεία έλλειψης αν υπήρχαν,   και αν επαναλάβετε τον διαλογισμό,  στείλτε ενέργεια και θρέψτε τα σημεία που  χρειάζονται.    

Καλή Κυριακή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...