Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ρέϊκι, ένα δώρο από το Φως!

 


Γνώρισα το Ρέϊκι το 1997,  όταν έλαβα τον πρώτο βαθμό και αφού προηγουμένως είχα διαβάσει σχετικά βιβλία και κυρίως είχα αφήσει χρόνο στον εαυτό μου για να βεβαιωθώ ότι ήθελα να μυηθώ, χωρίς καμία αμφιβολία.
Τα χρόνια που ακολούθησαν,  με οδήγησαν σταδιακά μέχρι τον 3ο βαθμό και αυτόν του master (2005),  τηρώντας πάντα την αρχή: " Είμαι έτοιμη και το θέλω".
Το πιό σημαντικό για μένα,  δεν ήταν μόνο η λήψη των μυήσεων,  αλλά κυρίως η καθημερινή εφαρμογή του στη ζωή μου και κυρίως στον εαυτό μου.   Έχοντας ενεργή μέσα μου την εμπιστοσύνη,  ότι το Ρέϊκι είναι ένα δώρο που ήρθε στη ζωή μου για να συνδέσει με ανώτερα πεδία,  οτιδήποτε έκανα μέσα από αυτό,  έγινε με γνώμονα την εμπιστοσύνη και το σεβασμό που οφείλουμε να έχουμε για τα δώρα του πνεύματος.
Τα γράφω όλα αυτά,  βλέποντας την παρανόηση που επικρατεί από μερικούς ανθρώπους  για το Ρέϊκι και γενικότερα για το τι σημαίνει να προχωράς στον δρόμο της πνευματικής ανέλιξης.
Λαμβάνοντας λοιπόν είτε θεραπεία,  είτε μια μυητική διαδικασία,  όπως του Ρέϊκι,  δεν σημαίνει ότι όλα σου τα προβλήματα θα λυθούν,  ότι δεν πρόκειται να περάσεις δυσκολίες και ότι ολόκληρη η ζωή σου θα ρέει στο εξής χωρίς εμπόδια.  Έχει ακουστεί κι αυτό:  " To Ρέικι προκαλεί το ένα,   ή το άλλο,  είναι υπεύθυνο για ασθένειες" κλπ.
Είναι κατ' αρχάς ανεύθυνο να μιλούν γι' αυτό άνθρωποι που δεν το έχουν ασκήσει στη ζωή τους,  είναι επίσης λυπηρό,  ότι κάποιοι το προσεγγίζουν χωρίς σοβαρότητα και με τη λογική ότι μέσα από αυτό θα ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες τους. 
Είναι επίσης τουλάχιστον ανώριμο,  να πιστεύουμε ότι η ζωή μας θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα,  μέσα από ενεργειακές πρακτικές, εφόσον όσο προχωράμε αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που πρέπει να κερδίσουμε,  γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.
Τι μας προσφέρει επομένως το Ρέϊκι;
Πρώτα απ' όλα τη σύνδεση με τον εαυτό μας.  Βρισκόμενοι σε θέση θεραπείας,  αφουγκραζόμαστε το εαυτό μας.  Το σώμα και τις αισθήσεις του,  τις σκέψεις και τα συναισθήματα,  μαθαίνουμε να παρατηρούμε τις αλλαγές που γίνονται μέσα από το Ρέϊκι.
Μετά,  αρχίζουμε να συνδεόμαστε με την ενέργειά του, όλο και πιο συνειδητά.   Με τον καιρό,  το κανάλι αυτό ανοίγει και ενδυναμώνεται.   Έτσι το νοητικό μας μάτι,  μπορεί να βλέπει τον κόσμο γύρω του,  χωρίς τους περιορισμούς της φυσικής όρασης. 
Στα πιθανά προβλήματα της ζωής,  που προκύπτουν,  μικρά ή μεγάλα,  ο τρόπος αντιμετώπισης είναι διαφορετικός.  Συνδεδεμένοι με την ενέργεια του Ρέικι,  είμαστε πιό ανθεκτικοί και προστατευμένοι.   Η σκέψη μας  είναι πλέον διευρυμένη.  Δεν αντιδρούμε με την παλιά λογική:  "αχ τι έπαθα",  αλλά με νέα, πιο δυναμική, όπως: "  γιατί συμβαίνει αυτό;" και "τι έχω να μάθω από αυτό;"  ή "  τι χρειάζεται να αλλάξω".
Αυτή η ικανότητα,  η οποία συνεχώς μεγαλώνει,  να συνδέεσαι δηλαδή με τον κόσμο μέσα από μία άλλη κατάσταση,  πέρα από το υλικό πεδίο και τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε,  μας οδηγεί πέρα από την ενεργοποίηση των ανώτερων κέντρων μας (τσάκρας),  στην σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό μας!
Επομένως,  πριν προσεγγίσετε μια ενεργειακή θεραπεία όπως το Ρέϊκι,  ρωτήστε τον εαυτό σας, για τον λόγο που θέλετε να το κάνετε.
Πριν επίσης μιλήσετε για αυτό,  αναρωτηθείτε τι πραγματικά γνωρίζετε γι' αυτό.
Τα παραπάνω,  δεν γράφονται για να αποκαταστήσουν το Ρέϊκι,  καθόσον το φως και τα εργαλεία του δεν χρειάζονται αποκατάσταση από τους ανθρώπους.
Είναι από προσωπική μου ανάγκη,  αφού ένοιωσα πως στην εποχή μας,  πολλά τέτοια δώρα και δρόμοι έχουν παρερμηνευτεί και υποτιμηθεί.   
Ευγνώμων για το δώρο του Ρέϊκι,  θέλω να μοιραστώ τον παρακάτω διαλογισμό του Ντόναλντ Γουόλτερς,  από το βιβλίο του YΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΣΗ -    εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ 1998



ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΩΚΕΑΝΟ ΦΩΤΟΣ

ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΝΟ, ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ

 

Νοιώστε  ότι τα μικρά κύματα του ωκεανού είναι κύματα γαλήνης, που παρασύρουν τον ταραγμένο νου σας σε νέους, εξαίσιους ρυθμούς γεμάτους με ευτυχία και κατανόηση.

Τώρα οραματιστείτε ότι, σιγά-σιγά μέσα από τα βάθη του ωκεανού, αναδύεται εκείνη η μορφή του Θεού, την οποία εσείς προσωπικά θεωρείτε πιο αγαπητή.  Καθώς αναδύεται, αντιληφθείτε ότι και αυτή επίσης αποτελείται από φως.  Αναδύεται από τον ωκεανό και ανήκει στον ωκεανό.  Αν θέλετε,  μπορείτε να την οικειοποιηθείτε και να την κάνετε δική σας, αλλά να ξέρετε ότι ανήκει σ’ εκείνον τον ωκεανό φωτός.   Είναι δική σας στο βαθμό που αναγνωρίζετε ότι και εκείνο το φως είναι επίσης δικό σας.

Οραματιστείτε ότι εκείνη η θεϊκά ωραία μορφή σας καλεί – όχι στον εαυτό της, αλλά σ’ εκείνο το ακτινοβόλο, χρυσαφένιο φως,  που θα μοιραστεί μαζί σας.

Το να σας αγκαλιάζει εκείνη η μορφή, σημαίνει ότι σας αγκαλιάζει το φως

Ανοίξτε την καρδιά σας και με βαθιά αγάπη εγκαταλείψτε όλα όσα έχετε, όλα όσα είστε, μέσα σ’ εκείνη την απειροσύνη γαλήνης και φωτός.

 

·        Καλή Κυριακή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...