Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Απελευθερώνοντας τους δεσμούς της ανάγκης στο Φως!



Η αλήθεια είναι ότι τα πάντα αλλάζουν και τίποτα δεν μένει το ίδιο.  Στην εποχή που ζούμε,  οι αλλαγές είναι ακόμα πιό γρήγορες και έντονες,  καθώς πυροδοτούνται από γεγονότα που βιάζουν τη φυσική ροή των πραγμάτων και οδηγούν τη ζωή μας σε δύσκολες καταστάσεις,  που απαιτούν ενδοσκόπηση και παρατήρηση,  αλλά κυρίως νέα προσέγγιση,  προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ισορροπία μας.

Ένας κόσμος που θέλει να ανελιχθεί με Ελευθερία και ένας κόσμος που θέλει να υποταχθεί στον έλεγχο.   Πολλοί άνθρωποι έχασαν φίλους,  συγγενείς και διέλυσαν σχέσεις κάθε είδους κάτω από αυτές τις συνθήκες.   Πολλές μάσκες έπεσαν και θα πέσουν,  κάτω από την πίεση που ασκείται στην ανθρωπότητα.  Θα αναρωτηθούμε για ότι έχουμε ζήσει και μοιραστεί στο παρελθόν και για την αποξένωση και την αλλοτρίωση που βιώνουμε σήμερα. Όλο αυτό προκαλεί πόνο.  Τα συναισθήματα υπάρχουν μέσα μας και κινούνται και το θέμα είναι να μην μας παρασύρουν όπως η κινούμενη άμμος,  αλλά να μπορέσουμε να δούμε από μία άλλη οπτική όλα όσα διαδραματίζονται στη Γη,  για να μην βυθιστούμε.

Αυτή η νέα ματιά,  θα μπορούσε να είναι η οπτική πέρα από το άτομο,  τις σχέσεις  και τις καταστάσεις που έχουμε βιώσει. Η τεχνική μου θυμίζει λίγο τις τρισδιάστατες εικόνες που για να παρουσιάσουν το θέμα τους, πρέπει να κοιτάξεις πέρα από την προβολή της εικόνας, στο βάθος της.  
Με αυτή την τεχνική,  μπορούμε να δούμε τις σχέσεις όπως τις δομήσαμε στο παρελθόν και να αντιληφθούμε ποιες  ανάγκες μας κάλυπταν.   Οι ανάγκες μας δεν είναι φυσικά κατακριτέες,  αλλά φυσικές για την ανάπτυξη της εμπειρίας μας.  Αλλά καθώς αναπτυσσόμαστε και κάτω από αυτές τις απαιτητικές συνθήκες, είναι καλό να μπορέσουμε να δούμε με ειλικρίνεια τον εαυτό μας.  Τι με ώθησε να δημιουργήσω αυτή τη σχέση με αυτό το άτομο και τι άλλαξε από τότε έως τώρα, τουλάχιστον για εμένα.  Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε αυτές τις αλλαγές  και είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δώσαμε και πήραμε και ότι μοιραστήκαμε.  Γιατί αυτό θα μας οδηγήσει να δούμε που βρισκόμαστε.  Πέρα από την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία,  πιό σημαντική είναι η δημιουργία ουσιαστικών και αληθινών σχέσεων.  

Απελευθερώνουμε αυτούς τους δεσμούς της ανάγκης στο Φως!  
Με αυτόν τον τρόπο,  δεν κρατώ πλέον μέσα μου τα άτομα και τις σχέσεις μαζί τους με την παλιά δομή που είχα δημιουργήσει. Τα αποδέχομαι έχοντας κάνει την εσωτερική μου κάθαρση και δομώ μία σχέση μαζί τους σε ανώτερο επίπεδο από το προηγούμενο. 
Με το ίδιο σκεπτικό αυτό της απελευθέρωσης,  αφήνω έξω από τη ζωή μου οτιδήποτε και οποιονδήποτε είναι "τοξικός" και δεν μπορώ να διαχειριστώ.   

Οραματιστείτε αυτούς τους δεσμούς να κόβονται.  Ότι σας έδενε με ανθρώπους και καταστάσεις που δεν σας είναι αναγκαίο πλέον.  Στείλτε στο φως τους δεσμούς της ανάγκης που δομήθηκαν μέσα από την έλλειψη και κρατείστε τους ανθρώπους μόνο και τους δεσμούς της Αγάπης που σας ενώνουν.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...