Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

«Ποιός από εσάς είναι Μάστερ;»




Μετά την επίσκεψη στην Κορέα και το μοναστήρι της,   την επόμενη χρονιά,  είχαμε την χαρά και την τιμή να δούμε ξανά τους δασκάλους που μας είχαν υποδεχθεί  εκεί,   αυτή τη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε μια σχολή πολεμικών τεχνών στο Παγκράτι.
Πέρασε η ώρα της διδασκαλίας των τεχνικών μάχης και φθάσαμε στην ώρα διδασκαλίας των εσωτερικών τεχνικών.   Ο μοναχός δάσκαλος   κάθισε μαζί μας στο πάτωμα,  σε κύκλο.     Τοποθέτησε μπροστά του το μικρό ραβδί του και μας ρώτησε:   « Ποιος είναι μάστερ;».    Δεν πληρούσαμε τις προϋποθέσεις    βάσει των βαθμών μας και  κοιτάξαμε όλοι προς  τον δάσκαλο της σχολής,   ο οποίος ήταν και ο μοναδικός τότε  μάστερ,   βάσει και του βαθμού (Dan) που κατείχε.   Οι μεγάλοι Δάσκαλοι (Grand Masters),  παρακολουθούσαν έξω από τον κύκλο.     Ο Μοναχός ρώτησε πάλι:  «Ποιος από εσάς είναι Μάστερ;».    Η αμηχανία που ακολούθησε δεν είχε τέλος.  
Ο Μοναχός περίμενε λίγο ακόμα,   χωρίς κανένα αποτέλεσμα.   Μετά από λίγο, είπε:  «Όλοι είστε μάστερ»,  «Όλοι είστε μάστερ του εαυτού σας».
Έπειτα, σήκωσε το ραβδί του και συνέχισε τη διδασκαλία του.
Οποιαδήποτε  επέκταση του κειμένου,  νομίζω είναι περιττή.
Καλό βράδυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...