Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Να είσαι στο Κέντρο και όχι στην περιφέρεια!






Είχα μια εικόνα πρόσφατα, από αυτές που έρχονται στιγμιαία και απρόσμενα και προβάλλονται στην οθόνη του μυαλού.   Η εικόνα ήταν ένας κύκλος και ένα μεγάλο στίγμα στην μέση.    Ένα γεωμετρικό σχήμα που θύμισε έναν αστέρα και την διαδρομή  ενός  δορυφόρου γύρω του.  

«Να είσαι στο κέντρο και όχι στην περιφέρεια»,  άκουσα ταυτόχρονα με την προβολή της εικόνας.   Από τότε σκέφτομαι  αυτή την εικόνα και αυτή την πληροφορία.

Να είσαι στο κέντρο και όχι στην περιφέρεια.   Να είσαι κέντρο,  γιατί  εκεί  είσαι συσπειρωμένος και δυνατός.   Από το Κέντρο,  μπορείς να εκτοξεύεις  τις ακτίνες σου σε κάθε  δραστηριότητα της περιφέρειας,  μπορείς να επεκτείνεσαι επίσης όσο και όπου θέλεις,  από  όποιο σημείο επιλέξεις.

Κλείνω τα μάτια μου και βλέπω,  εσένα,  εμένα και τον καθένα από εμάς,   σαν ένα μοναδικό λαμπρό Ήλιο.    Δεν είσαι στην περιφέρεια,   δεν είσαι αυτό που φαίνεται να κινείται  με χαμηλές ταχύτητες  πάνω στην προβολή της  ακτίνας του Ήλιου,  αλλά είσαι ο Ήλιος.    Από το κέντρο μπορείς να εμπειρεύεσαι και να επεκτείνεσαι μέσα στις  άπειρες διαστάσεις σου.

Όπως το βλέπω,  το κέντρο είναι η ουσία της ύπαρξής μας,  άρα η αρχή,  η αμετάβλητη.   Όταν επιλέγω να βιώνω τη ζωή μου από το κέντρο,  γνωρίζω την εμπειρία καλύτερα και δεν προσκολλούμαι σε αυτήν, γιατί γνωρίζω πως δεν είμαι η εμπειρία που ζω.

Αν είσαι στην περιφέρεια,  σημαίνει πως κάνεις επαναλαμβανόμενους κύκλους.    Γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας πιστεύοντας  πως είμαστε ο δορυφόρος.     
Πόσο διαφορετικά θα βιώνουμε τη ζωή αν είμαστε στο κέντρο μας και που θα μπορούσε να μας οδηγήσει αυτό;   Σίγουρα έξω και μακριά από την ψευδαίσθηση του προβολικού και περιοριστικού εαυτού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...