Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Κρυμμένες ευλογίες!




Ζούμε την αποκάλυψη!    Ίσως όχι αυτή του Ιωάννη,   όπως την ερμηνεύουμε και την αναμένουμε, αν και ένα μεγάλο μέρος αυτής πάντα συντελείται σε κάποιο μέρος της Γης, (βλέπε π.χ. Συρία), αλλά βέβαια δεν μας αγγίζει, αφού δεν τη ζούμε εμείς, και ίσως γι’ αυτό και τρέφουμε το φόβο πως κάποτε θα συμβεί και σε εμάς.  

Αλλά,  ζούμε μια άλλη αποκάλυψη.  Αυτή που συντελείται εντός μας.  
Για τις δυσκολίες της ζωής πρόκειται.  Για τις απογοητεύσεις πολλές φορές και την πίκρα που τις συνοδεύει.   Γι αυτά που προσδοκάς από τους ανθρώπους, την εργασία σου και τα όνειρα της ζωής σου και άλλα που ξέρετε καλύτερα εσείς.

«Για έναν σταθμό στο ταξίδι σου πρόκειται»,  είπε ο Άγγελος της αποκάλυψης.    Έχεις πολλούς σταθμούς ακόμα μπροστά σου,  αν έμενες εδώ,   αν κατέβαινες σ’ αυτό το σταθμό με την υποδοχή που προσδοκούσες,  αν όλα ήταν όπως τα είχες σχεδιάσει,  θ’ αργούσε πολύ το σχέδιο της Ψυχής σου.   Θα έχανες πολύτιμο χρόνο σε μια στάση που δεν είναι τόσο σημαντική για σένα.   

Ναι, έχει δίκαιο, σκέφτηκα.   Σαν τον Οδυσσέα με τους συντρόφους του,  θα κατέληγα λωτοφάγος, ξεχνώντας το ταξίδι μου.

Πίσω από τις δυσκολίες της ζωής,  ΕΙΝΑΙ κρυμμένες ευλογίες.   Φοράνε τα πέπλα της  απογοήτευσης,  της σκληρότητας και του πόνου και σε προκαλούν να τα σηκώσεις.         
Όσο πιο καλός ταξιδευτής είσαι,  τόσο μεγαλύτερες οι προκλήσεις σου.   Γιατί ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις την αποκάλυψη.   Να δεις πίσω από τους ρόλους των ανθρώπων,   τα εμπόδια και τα ατυχή συμβάντα, πως υπάρχει για σένα ένα καλύτερο σχέδιο από αυτό που είχες στο μυαλό σου.   Αρκεί να το εμπιστευτείς.      Αναζήτησε τις κρυμμένες ευλογίες.  Εμπιστεύσου το σχέδιο της Ψυχής σου και ακολούθησέ  το.    Άλλωστε τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που δεν έχουμε προσχεδιάσει. 

Ας είμαστε προετοιμασμένοι,  όχι γι’ αυτά που προσδοκούμε αλλά  για  τις κρυμμένες ευλογίες  που είναι οι εκπλήξεις στο ταξίδι μας.   Όσο πιο καλός ταξιδευτής είσαι,  τόσο πιο πολλές οι κρυμμένες ευλογίες σου.

Κρυμμένες ευλογίες,  έρχονται στη ζωή μας και φέρνουν δώρα  που ανοίγουν τη συνείδηση και την αντίληψή μας,  σε νέα τοπία και δυνατότητες ζωής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...