Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Οι μνήμες του σώματος.

 


Καθώς είμαστε ΕΝΑ με όλα μας τα σώματα, είτε το αντιλαμβανόμαστε,  είτε όχι,  οι εμπειρίες της ζωής και οι καταγραφές της,  αφήνουν  τα αποτυπώματά τους σε όλη μας την ύπαρξη.

Όσο πιό συνειδητοί  γινόμαστε, μπορούμε και κατανοούμε  με ποιους τρόπους  τα γεγονότα επηρεάζουν το σώμα, το συναίσθημα και τις σκέψεις μας.  Αν το σώμα μας έχει υποστεί κάποιον τραυματισμό,  ή αν το συναίσθημά μας έχει πληγωθεί,  ή εάν οι σκέψεις μας δεν είναι ευχάριστες,  η επιρροή  από το ένα στο άλλο κομμάτι μας,  είναι αναπόφευκτη.

Έτσι, αν θέλουμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε ένα πεδίο μας,  π.χ.  στο φυσικό μας σώμα,  μπορούμε να αλλάξουμε πρώτα το συναισθηματικό και νοητικό.   Αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει με επιτυχία  μέσα από τον διαλογισμό,  την συναισθηματική φροντίδα και αποδοχή του περιβάλλοντος και του ιδίου του ατόμου προς τον εαυτό του, τις ενεργειακές θεραπείες με διάφορους τρόπους (ανθοϊάματα, ηχοθεραπεία κα) ακόμα και τη θεραπεία με placebo.

Πηγαίνοντας στο υποσυνείδητο κομμάτι μας,  βλέπουμε να επιτυγχάνονται θεραπείες τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό πεδίο, μέσω της διαδικασίας της ύπνωσης και της βαθιάς χαλάρωσης.  

Το φυσικό μας σώμα, επηρεάζεται επίσης και από τις μνήμες που κουβαλά η ψυχή από προηγούμενες ενσαρκώσεις της,  φέροντας σημάδια και χαρακτηριστικά στην τωρινή του ενσάρκωση, διαμέσου του καμβά του 5ου αιθερικού σώματος.  (Ανάλογες περιπτώσεις στο βιβλίο "Μετενσάρκωση και βιολογία"  του  IAN STEVENSON-  εκδόσεις Διόπτρα).

Επιζητώντας όλοι το μεγάλο αγαθό της υγείας, που μας επιτρέπει να ζήσουμε δημιουργικά,  είναι σημαντικό να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας.  Είναι πολύ σημαντικό να τον ακούμε και να του δίνουμε την σημασία που του αξίζει.  Είναι πολύ σημαντικό να μην τον αφήνουμε έρμαιο στις απόψεις των άλλων.  Γιατί,  ο εαυτός μας είναι μοναδικός!

Αλλά, "όπως επάνω έτσι και κάτω".   Με αυτό το Ερμητικό αξίωμα, μπορούμε να διαλογιστούμε πάνω στην ενότητα της φυσικής μας υπόστασης με αυτή του πλανήτη που μας φιλοξενεί,  του Ηλιακού συστήματος,   του Γαλαξία μας  κ.ο.κ. 

Αναλογιζόμενοι τη λειτουργία της δικής μας ύπαρξης,  σκεφτόμαστε,  πως αν τα δικά μας κομμάτια επηρεάζουν το ένα το άλλο,   ανάλογη διαδικασία συμβαίνει  και με τα κομμάτια της Γης.  
Φανταστείτε ότι είσαστε η Γη.  Ένα μέρος σας καίγεται, στο χέρι ή στο πόδι σας,   το αίμα σας μολύνεται, τα μαλλιά σας αποσπώνται βίαια.  Πόσο επηρεάζεται  το ψυχικό και νοητικό πεδίο της Γης;  Ή μήπως δεν έχει;   Μήπως πρόκειται για απλά άψυχα πετρώματα και νερό;  Αλλά το νερό γνωρίζουμε πως είναι Οντότητα που  ανταποκρίνεται στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Για την αξία των πετρωμάτων, γνωρίζουμε ήδη τις καταπληκτικές ιδιότητές τους. Άλλωστε και εμείς στο μεγαλύτερο μέρος μας είμαστε νερό,  όπως και ο πλανήτης που μας φιλοξενεί.   Βέβαια στη Γη,  δεν ζούμε μόνο εμείς,  αλλά και πολλά άλλα εκατομμύρια μορφής ζωής.   
Και είμαστε συνδεδεμένοι με όλον τον πλανήτη.   Οι μνήμες του σώματος του πλανήτη,  είναι κομμάτι από τη δική μας ιστορία. Αυτή που γράφτηκε, αυτή που γράφεται τώρα και αυτή που ακολουθεί.  Αν η δική μας υπόσταση είναι αρκετή ή όχι να επηρεάσει σοβαρά τον πλανήτη, αυτό μπορεί να χωράει πολλές απόψεις,  αλλά το αν ο πλανήτης μπορεί να επηρεάσει τη ζωή των όντων που φιλοξενεί και αυτή του ανθρώπου, αυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολύ σκέψη.

Με αυτή την εικόνα,  ενός πολύ μικρού ή δισεκατομμυρίων μικροσκοπικών ανθρώπων,  που περπατούν πάνω σε ένα τεράστιο σώμα,  που φέρει τις δικές του μνήμες,  ακόμα και αυτές που έχουν προκληθεί από εμάς τους ανθρώπους,  αφήνω τη φαντασία σας να ταξιδέψει.

Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.   Άρα όλοι μπορούμε και επηρεάζουμε ο ένας τον άλλον θετικά ή αρνητικά,  όπως κάνουμε με τα δικά μας κομμάτια.  Είμαστε ακόμα συνδεδεμένοι με το παρελθόν και το μέλλον μας.  Άρα έχουμε επιλογή και ευθύνη και σε αυτό το χρονικό πλαίσιο που αντιλαμβανόμαστε ως άνθρωποι.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι με ποιόν τρόπο η Γη θα ρυθμίσει τη δική της θεραπεία,  στο φυσικό,  συναισθηματικό και νοητικό της πεδίο και δεν μπορώ να το φανταστώ,  επειδή μιλάμε για δυνάμεις και διαστάσεις ασύγκριτα μεγάλες με τη δική μας ύπαρξη και  δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε περισσότερο.

Παρακαλώ οραματιστείτε ένα μέλλον αρμονικό και εύνομο για εμάς και τους απογόνους μας και πράξτε ανάλογα.   
Αλήθεια,  πώς θα θέλαμε να ζούμε πάνω στη Γαία;  
Να ζούμε με τη Γαία,  ή αποκομμένοι από αυτήν;
Και είναι δυνατόν να συμβεί αυτό ;


Όλα όμως καταγράφονται,  οι εμπειρίες και οι πράξεις μας.

 

Καταγραφές

 

Όλα καταγράφονται

Διάσπαρτα στίγματα, επιδερμικά

Βαθιές ρυτίδες

Χαράδρες και χάσματα.

Μικρά τοπία για να μπορείς να βλέπεις το άπειρο!

-Φλέβες φουσκωμένες-

Ποτάμια που στην εκβολή τους δεν έφθασαν

-Πύρινα μάτια-

Λάβα ζωής που συμπυκνώθηκε

Όλα καταγράφονται

Γίνονται σημάδια στα σώματα

Μοτίβα αιθερικά

Μοιάζουν με δέντρα, αστέρια και όστρακα

Αλλάζουν, μεταμορφώνονται

αλλά όλα καταγράφονται!

 

Από την ποιητική συλλογή "ΚΟΣΜΟΣ" 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότυπο ή Πρωτότυπο ;

  Πόσες φορές σε έχουν συγκρίνει;  Από μικρό παιδί, βασανίζεσαι να μοιάσεις στα "επιτυχημένα" πρότυπα που κάποιοι καθορίζουν, ανά ...